cover-behandeling
behandeling

ZO medical 3 step simulation peel

Een stralende, strakke huid, minder onzuiverheden, minder acne(littekens) en minder pigmentvlekken. De 3 Step Stimulation Peel van ZO Medical is een snelle en gemakkelijke peeling op basis van salicylzuur, melkzuur, TCA en 6% Retinol die uw huid anders laat aanvoelen en uitzien.

De 3 Step Stimulation Peel exfolieert effectief de bovenste beschadigde huidlagen en stimuleert de onderliggende huidlagen, waardoor uw huid frisser wordt en een stralende glans krijgt. De peeling is geschikt voor vrijwel elk huidtype en geeft een snel en stralend resultaat: uw huid voelt strakker en zachter en ziet er frisser uit.

Met name bij acne/restacne is de 3 Step Stimulation Peel effectief. Deze kan eventueel worden ingezet in combinatie met andere acnebehandelingen, zoals een reiniging. Door de reinigende behandeling te combineren met de 3 Step Stimulation Peel wordt acne minder en worden littekens vervaagd. De 3 Step Stimulation Peel is ook effectief bij beschadiging van de huid door zonlicht en bij beginnende pigmentvlekken. De peeling is tevens geschikt voor de donkere gekleurde huid met pigmentverschuivingen.

Door het gebruik van 6% retinolcreme is er sprake van een langdurig resultaat.

De peel kan elke 3 tot 4 weken herhaald worden. En deze peeling is een prima ondersteuning als u producten van ZO Medical gebruikt.

De peel bestaat uit 3 producten:

Peel Solution

De zuren in deze peel (17% salicylzuur, 10% trichloorazijnzuur (TCA) en 5% melkzuur) zorgen voor een exfoliatie van de huid. De bovenste huidlaag wordt verwijderd.

 

6% Retinol creme

De 6% Retinol creme stimuleert de diepere huidlagen en de celfuncties. Het reguleert de collageenproductie en zorgt voor versteviging van de huid en vermindering van rimpels.

 

Calming creme

De Calming creme onderdrukt ontstekingen en herstelt de vochtbalans.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De huid wordt eerst gereinigd. Vervolgens wordt de Peel Solution (de mix van de verschillende zuren) op de huid aangebracht. Dit kan een prikkelend, brandend of jeukend gevoel geven. Nadat de Peel Solution op uw huid is aangebracht wordt de 6% Retinol creme aangebracht. Hierna volgt stap 3: het aanbrengen van een Calming creme. Na deze stap is de peel klaar en mag u naar huis. U mag vervolgens minimaal 5 uren de huid niet reinigen. De dag na de peel reinigt u uw huid en brengt u het 2e deel van de 6% Retinol creme aan, hierover heen smeert u weer een laagje Calming creme. Deze creme’s krijgt u mee naar huis. U kunt de Calming creme gebruiken indien nodig.

 

WELKE HUIDREACTIES ONTSTAAN NA DE BEHANDELING?

De huid kan de volgende reacties vertonen: roodheid, steken, jeuk, milde zwelling, vlekken en schilfering. Dit zijn normale reacties na de peel en deze verschillen per patient. Na 1 tot 3 dagen begint de huid te schilferen en dit zal gedurende 5 tot 7 dagen aanhouden.

 

BELANGRIJK NA EN TUSSEN DE BEHANDELINGEN

U moet de huid meerdere malen per dag insmeren met de zonbeschermer ZO Skin Health Oclipse SPF30 of de ZO Medical Oclipse SPF 50, ook als het niet zonnig is buiten. Vermijd direct zonlicht minimaal 7 tot 10 dagen na de peel.

Gebruik alleen een ZO Medical reiniger, de Calming creme en de ZO Skin Health Oclipse SPF 30 of ZO Medical Oclipse SPF 50 en geen andere producten totdat de huid volledig is hersteld.

Vermijd inspanningen, transpireren en excessieve gelaatsuitdrukkingen, zoals gapen en lachen totdat de huid volledig is hersteld. Tevens dient u geen gelaatsbehandelingen te ondergaan totdat de huid is hersteld.

Maak direct een afspraak