behandeling

Vasculair

De behandeling

Hoe kunnen couperose, spider naevi, rosacea en wijnvlekken worden behandeld?

Couperose, spider naevi, rosacea en wijnvlekken kunnen worden behandeld met de Ellipse Nordlys. Hierbij wordt het handstuk van de Ellipse Nordlys op het te behandelen gebied geplaatst. Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Bloed bevat hemoglobine dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte lost eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed zal stollen en de vaatjes verdwijnen. De omliggende weefsels en huid blijven tijdens een behandeling onbeschadigd en er is geen kans op littekenvorming.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Meestal is er na twee behandelingen al een forse verbetering te zien. Bij couperose en rosacea en zijn er tussen de 3 en 5 behandelingen nodig. Bij de behandeling van wijnvlekken is het afhankelijk van de grootte en diepligging van de wijnvlek.

 

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen zitten?

Tussen iedere behandeling moet minimaal 4 weken zitten. Indien er meer dan 4 weken tussen de behandelingen zit, is dit geen enkel bezwaar.

 

Wat moet u doen voor de behandeling?

Als u besluit om de couperose in het gezicht te laten behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het  is dus verstandig om blootstelling aan de zon te vermijden 4 weken voor en 4 weken na de behandeling. Na de behandeling is een zonnebrandcrème (factor 30) aan te raden.

 

Wat merkt u na de behandeling?

De huid kan direct na de behandeling rood zien en wat geïrriteerd aanvoelen zoals bij een zonnebrand. Door de huid direct te koelen d.m.v. een coldpack of koele kompressen after-sun en/of opbrengen van flammazine, zal het zonnebrandgevoel al snel weer verdwijnen.

Er kan in het behandelde gebied zwelling en korstjes ontstaan, deze verdwijnen na een week tot 10 dagen. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose of wijnvlek erger is geworden. Dit is echter een goed teken en betekent dat de vaatjes zijn beschadigd en snel verdwijnen. U kunt de couperose/wijnvlek als u wilt, camoufleren met make-up.

 

Wat mag u niet doen na de behandeling?

Het is verstandig om 4 weken na de behandeling de zon te vermijden.

 

Krijg ik littekens na de behandeling?

De behandeling veroorzaakt geen littekens. Mochten er na de behandeling korstjes ontstaan, dan genezen deze zonder littekenvorming, mits u niet aan de korstjes krabt. De enige littekens die kunnen ontstaan worden veroorzaakt door krabben.

 

Wat zijn de complicaties na een couperose/wijnvlek behandeling?

Ernstige complicaties na een couperose/wijnvlek behandeling zijn uiterst ongewoon. Zoals eerder vermeld kunnen zwelling en roodheid ontstaan die na enkele uren wegtrekken. Verder kunnen er korstjes of blaren ontstaan die na enkele dagen verdwijnen. Indien u bekend met een huidaandoening zoals eczeem of een koortslip bent, dan kan dit door de behandeling enigszins opvlammen.

 

Blijft de couperose blijvend weg?

De behandelde vaatjes blijven weg. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus weer nieuwe vaatjes ontstaan. Het gebruik van een crème met een goede zonnefactor (30) kan het ontstaan van couperose verminderen.

 

Wat is een alternatief voor behandeling van couperose/wijnvlek met de Ellipse Nordlys?

Er zijn andere lasers die couperose kunnen behandelen; de effectiviteit is vergelijkbaar. Een ander alternatief is camoufleren. Kleine vaatjes kunnen worden behandeld door middel van coagulatie. Als u last heeft van rosacea kunt u ook gebruik maken van de ZO Medical producten.

Maak direct een afspraak