cover-behandeling
behandeling

Microdermabrasie

De behandeling

Het Ultrapeel apparaat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende onregelmatigheden van de huid.

Ultrapeel, ook wel dermabrasie genaamd, is een methode waarbij de huid cellaag voor cellaag wordt afgeschuurd tot een bepaalde diepte. Dit is een vriendelijkere behandelingsmethode dan een chemische peeling en de ouderwetse dermabrasie (het afschuren van de huid tot een bepaalde diepte). Bent u voor chemische peeling of dermabrasie afgewezen omdat er naast acne littekens ook nog actieve ontstekingen bestaan? Dan is dit de oplossing want dankzij de schone en veilige techniek van de Ultrapeel is actieve acne geen probleem. Uiteraard worden alle materialen die met uw huid in aanraking komen steriel geleverd.

Behandeling met de Ultrapeel vereist geen voorbehandeling of lokale pijnbestrijding.

De lichtere, meer cosmetische behandelingen geven u een schoon en fris gevoel van de huid. Dode huidcellen en vuil worden verwijderd terwijl de diepere huidlagen gestimuleerd worden. Bij zwaardere behandelingen wordt de opperhuid intensiever behandeld.

Na de Ultrapeel behandeling kunt u direct weer werken of sporten. Door meerdere Ultrapeel behandelingen achter elkaar te laten verrichten krijgt u hetzelfde effect als een chemische peeling en dermabrasie zonder de vervelende herstelperiode.

 

Te behandelen aandoeningen

Deze behandelingswijze is heel geschikt voor:

  • Acne
  • Restacne; littekens veroorzaakt door acne en andere littekens
  • Vermoeide matte huid
  • Verstopte poriën
  • Huidverdikkingen
  • Vlekkerige huid
  • Verouderde huid met oppervlakkige rimpelvorming
 

Hoe werkt het?

Een straal ultrafijne steriele kristallen wordt met vacuümzuigkracht over de huid geleid. De kristallen “zandstralen” de huid cellaag voor cellaag. De kristallen worden na contact met de huid direct weer opgezogen en samen met verwijderd huidmateriaal afgevoerd naar een afgesloten wegwerpbuisje.

Afhankelijk van de indicatie zijn drie niveaus toepasbaar:

Niveau 1: Intensieve cosmetische opfrisbeurt voor de huid.

Niveau 2: Een diepere huidbehandeling tegen vlekkerige of verdikte huid, acne (littekentjes) en verouderde huid met oppervlakkige rimpelvorming.

Niveau 3: Extra diepe behandeling tegen ernstige acne(littekens), sterk verouderde huid en littekens.

 

Wat merkt u na de behandeling?

De huid zal er na de behandeling rood uitzien en zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten.

Er kunnen wondjes en schaafplekken ontstaan maar dit is afhankelijk van het niveau waarop wordt gewerkt.

Na de behandeling is het belangrijk om de huid te verzorgen met een “vette” crème.

U dient het liefst 3 a 4 maal daags de crème op uw huid aan te brengen. Tevens  wordt u geadviseerd  sunblock te gebruiken zodat uw huid extra beschermd wordt tegen UV stralen. In de winter kunt u het beste een crème gebruiken om uw huid te beschermen tegen de kou en UV stralen. Reden hiervoor is dat uw huid dunner wordt gemaakt met de Ultrapeel en daardoor gevoeliger is voor invloeden van buitenaf.

Wanneer er korstjes zijn ontstaan wordt u aangeraden niet te krabben in verband met littekenvorming.

Na 2 a 3 dagen zal de huid gaan schilferen. U kunt dan thuis een scrub peeling nemen om de dode huidschilfers te verwijderen.

Maak direct een afspraak