cover-behandeling
behandeling

Pigment

Hoe werkt de pigmentlaser?

Pigmentvlekken kunnen worden behandeld met de Ellipse Nordlys. Het handstuk van de Ellipse Nordlys van 2 bij 4 cm wordt op het te behandelen gebied geplaatst. Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid.

De melaninekorrels in de huid spatten door de warmte uiteen en door de celdeling in de huid komen deze korrels naar de oppervlakte na een paar dagen. De pigmentvlek zal dus eerst veel donkerder van kleur worden voordat het de huid verlaat.

De energie wordt selectief door de melanine geabsorbeerd en omgezet in warmte. De warmteontwikkeling zorgt ervoor dat de pigmentatie wordt afgebroken. De pigmentvlek zal dus eerst veel donkerder van kleur worden voordat het de huid verlaat. Deze afvalstoffen worden door het natuurlijke afweersysteem van het lichaam afgevoerd  en kunnen als korrels naar de oppervlakte komen of via het lymfesysteem het lichaam verlaten na een paar dagen.

 

Gaan pigmentvlekken altijd weg na een behandeling?

Nee, de meest oppervlakkige pigmentvlekken zullen verdwijnen maar pigmenten welke dieper in de huid zitten zullen hierdoor niet verdwijnen.

 

een alternatief voor behandeling van pigmentvlekken

  • Een alternatief is om te gaan camoufleren maar dan verdwijnen de vlekken niet definitief.
  • Een ander alternatief zijn de huidverzorgingsproducten van ZO Medical.
  • pigmentvlekjes en verslapping.

Maak direct een afspraak