cover-behandeling
behandeling

Microneedling

De dermica pen

De Dermica Pen is het meest professionele en geschikte systeem op het gebied van microneedling. Een behandeling met de Dermica Pen is een veilige, hygiënische en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt zonder de bovenste huidlaag (epidermis) te beschadigen. Het doel van een Dermica Pen behandeling is om structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen. Het effect van microneedling met de Dermica Pen is dat er, op natuurlijke en veilige wijze, een enorm scala aan huidverbeteringen bereikt kunnen worden.

 

Werking Dermica Pen Microneedling Therapie

De disposable en steriele Dermica Pen  cartridge bestaat uit 11 minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare diepte van de naaldjes, maakt het mogelijk de behandeling aan te passen aan uw individuele behoefte. De Dermica Pen is zo geavanceerd dat zelfs gevoelige en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden.

 

Voordelen Dermica Pen  t.o.v. Microneedling Roller behandeling

De Dermica Pen biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele Microneedling Rollers:

 • Minder pijnlijk
 • Prettiger te ondergaan
 • Minder roodheid en kortere hersteltijd na elke behandeling
 • Door de instelbare diepte kunnen behandelingen nauwkeuriger en sneller uitgevoerd worden dan met traditionele rollers
 • Tijdens 1 behandeling kan op verschillende dieptes in de huid gewerkt worden, waardoor de behandeling precies kan worden afgestemd op uw klacht(en)
 • Efficiënter, door verbeterde opname van werkzame stoffen
 • Ideaal voor kleine gebieden en deelbehandelingen (rimpels/littekens/pigmentatie)

 

Dermica Pen  behandelmogelijkheden:

 • Algehele huidverbetering
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Huidverslapping
 • Diverse pigmentatie problemen
 • Grove huidstructuur / vergrote porien
 • Hypertrofische en hypotrofische littekens
 • Acne littekens
 • Brandwonden
 • Striae

 

De Dermica Penbehandeling

Voor de behandeling wordt hyaluronzuur op uw huid aangebracht, waarna de Dermica Pen met roterende beweging over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte varieert van 0,5 mm tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.
Bij een diepere, medische behandeling (1,5 mm-2 mm) zal de huidspecialist een verdovende crème adviseren.

 

NA DE DERMICA PENBEHANDELING

Afhankelijk van het soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien en is de huid gevoelig. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid vermindert na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een SPF en thuis uw huid te ondersteunen met huidtherapeutische producten. Uw huidtherapeut zal u hierover adviseren.

 

Behandelfrequentie Dermica Pen

Het natuurlijk herstelproces (aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht is een stapsgewijs proces dat tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee tot vier weken worden de resultaten geleidelijk zichtbaar en na 8 weken is de verbetering duidelijk zichtbaar, daarna werkt het proces nog maanden door.

Het aantal te volgen behandelingen hangt af van leeftijd, huidconditie en behandelindicatie. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig.  In het algemeen geldt hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller u het gewenste resultaat bereikt. Voor een blijvend resultaat is onderhoud raadzaam. Uw huidtherapeut zal u een passend behandelplan adviseren.

Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping: gemiddeld 4-6 behandelingen elke 2-4 weken.

Acne en vergrote poriën: gemiddeld 4-6 behandelingen elke 2-4 weken.

Pigmentatieproblemen: gemiddeld 3-5 behandelingen elke 2-4 weken.

Littekens: gemiddeld 3-5 behandelingen elke 6-8 weken.

Striae/ striemen: gemiddeld 6 behandelingen elke 6-8 weken.

Maak direct een afspraak