cover-behandeling
behandeling

Fractional Laser

Wat is de fractional laser?

De nieuwste techniek op gebied van niet-operatieve esthetische behandelingen.

Zoals de naam al doet vermoeden werkt deze techniek op basis van een gefractioneerde laserstraal. Een gefractioneerde laserstraal ontstaat door een aantal lenzen voor een laserstraal te plaatsen. De laserstraal wordt hierdoor opgedeeld in vele minuscule laserstraaltjes. Ieder afzonderlijk laserstraaltje dringt in de huid door en creëert een verwarmde kolom van weefsel in de huid. U kunt zich de kolom voorstellen als een minuscuul gaatje in de huid, maar in werkelijkheid blijft de opperhuid volledig gesloten. Hierdoor is het risico’s van infecties afwezig en het genezingsproces wordt versneld.

Door de vele kleine kolommen in de huid wordt er een genezingsproces op gang gebracht. Het weefsel rondom de warmtekolommen zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen. Op deze wijze wordt de behandelde huid in feite vervangen door nieuw en jong collageen.
Collageen is de bouwsteen van de huid, het zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Aanmaak van nieuw collageen zorgt in feite voor verjonging door een “opvulling” van de rimpels en een verstrakking van de verslapte huid.

Naast de huidverjongingsbehandelingen, heeft fractional laser tijdens klinische studies ook mooie resultaten laten zien bij behandeling van chirurgische littekens, acne-littekens, striae en zonbeschadigde huid.

Voor en na de behandeling

Voor de fractional behandeling met de Ellipse Nordlys is geen verdoving nodig. Er kan sprake zijn van een herstelperiode bestaande uit roodheid en zwelling (vochtophoping).  Een gevoel van zonverbranding kunt u ook ervaren. Dit verdwijnt echter binnen enkele uren na de behandeling. Zwelling en roodheid kunnen enkele dagen aanhouden. Dit is vaak ook afhankelijk van het behandelde gebied en zijn persoonsgebonden. Geadviseerd wordt de huid tot 3 maanden na de behandeling te beschermen met een sunblock.

De voordelen

Voor het verminderen van rimpels werden in het verleden de zogenaamde skin resurfacing behandelingen uitgevoerd. Dit gebeurde met een CO2-laser. Met de CO2 laser werd de bovenste huidlaag verdampt.
De fractional techniek is in feite een nieuwe ontwikkeling van de bestaande CO2 procedure. De fractional techniek is niet invasief, er is sprake van een korte herstelperiode, een verminderde kans op bijwerkingen én mooie resultaten!

Maak direct een afspraak