cover-behandeling
behandeling

Fotona 4D

Fotona 4d tegen huidveroudering

Huidveroudering is een verandering van de huid die ontstaat door invloeden van binnenuit en buitenaf. Ook wel inwendige en uitwendige veroudering genoemd.
Dit uit zich uiteindelijk in veranderingen in de uitstraling van de huid zoals een dunne huid, rimpels, droogte, grauwe kleur, pigmentvlekjes en verslapping.


Hoe ontstaat huidveroudering?

Inwendige huidveroudering heeft voornamelijk te maken met genetische aanleg. Uitwendige huidveroudering heeft te maken met chronische blootstelling aan UV-straling (zonlicht, zonnebank), roken, luchtvervuiling, slechte voeding, overmatige alcoholconsumptie en langdurige stress.

Al deze factoren samen en het gebruik van je gezichtsspieren zorgen voor collageen en elastine afbraak. Collageen en elastine zijn essentieel voor een stevige en soepele huid. Dus door afname van collageen en elastine in de huid ontstaan er fijne lijntjes, plooien en rimpels en het verlies van volume.

Naast rimpels en verslapping zijn er andere kenmerken die zichtbaar kunnen worden bij een ouder wordende huid. Zo kunnen er donkere vlekken door zonschade ontstaan. Daarnaast kan er roodheid of een vale teint ontstaan. De huid ziet er doffer uit en is niet egaal van kleur. Ten slotte kan een oudere huid een grovere structuur krijgen, waarbij poriën goed zichtbaar zijn.

De bovengenoemde klachten zijn huidklachten waar veel mensen zich aan storen. Hoewel we ons allemaal realiseren dat huidveroudering erbij hoort, gaan we dit graag zo goed mogelijk tegen. Dit kunnen wij doen met onze nieuwste laser: de Fotona SP Dynamis®. Deze laser combineert twee verschillende golflengtesop vier verschillende wijzen.

Wat is fotona 4d

4D laser facelifting met Fotona SP Dynamis laser is een non-invasieve, non- ablatieve methode om de huid een jeugdigere uitstraling te geven. Fotona4D laserbehandelingen zijn anders dan elke andere laserbehandeling die vandaag de dag worden aangeboden. Dynamis, het nieuwste op laser technologie gebied, geeft de huid met minimale downtime de jeugdigheid terug.

Fotona4D is een vierdimensionale behandeling die de huid lift, rimpels reduceert en de huid verstevigt. De 4D laserbehandeling heeft 4 stappen. De 1e stap is een laserbehandeling die de gehele huid van het gezicht verstrakt en volume creëert. De 2e stap is een fractionale laserbehandeling, de FRAC3, die huidimperfecties zoals pigmentvlekjes en vaatjes behandeld. De 3e stap is de Piano Mode, deze stap zorgt voor verstrakking en versteviging van de huid. De laatste stap is een licht peel om de dode huidcellen te verwijderen en zorgt voor frisse huid met een mooie glow.

 

 

Wat zijn de 4 stappen van de Fotona4D facelift behandeling?

Stap 1 – SMOOTHLIFTIN

Door middel van een glazen buis behandelen wij vanaf de binnenkant van de mond de wangen en huid rondom de mond. Uniek aan deze stap is dat wij vanuit de binnenkant van de mond behandelen, waardoor we tijdens deze behandeling zowel van binnenuit als van buitenaf de huid behandelen, met als doel collageenstimulatie. Door het creëren van ‘bulk-heating’, een soort warmtebundels in de huid, trekt het collageen samen. Hiermee kunnen we aanmaak van collageen stimuleren in de wangen, neus-lippenplooi en lippen. De huid verstrakt en wordt elastischer en de behandeling geeft een plumping effect. Tijdens deze stap wordt gebruik gemaakt van een niet-ablatieve Erbium:YAG laser.

Stap 2 – FRAC3

Tijdens stap twee werken we met een Nd:Yag laser, waarbij op een gefractioneerde wijze warmtepieken in de huid worden afgegeven. Hierdoor kunnen specifieke oneffenheden zoals pigmentvlekjes en roodheden verminderd worden en wordt de huid geëgaliseerd. Daarnaast vult deze stap het effect van de intra-orale behandeling (stap 1) aan en wordt de huidtextuur verbeterd.

Stap 3 – PIANO

Ook bij stap 3 werken we met de Nd:Yag laser, in een unieke lange puls modus. Tijdens deze stap wordt de huid op een aangename manier verwarmd. Dit gevoel kun je vergelijken met de warmte op de huid als je in de zon zit. Tijdens deze stap wordt de huid verstrakt, maar kunnen we ook plaatselijk wat vet verminderen, zoals onder de kin. Doordat wij tijdens de behandeling de temperatuur van de diepere huidlagen kunnen aflezen, kunnen we de huid zodanig verwarmen naar de gewenste temperatuur, zodat de volledige dikte van de huidlaag verstrakt wordt.

Bovengenoemde stappen vormen de Fotona SP Dynamis 3D behandeling. Deze behandeling is geschikt bij een wat fijnere, dunne huidstructuur om optimaal te verstrakken en verjongen. Wanneer er ook sprake is van een onregelmatige huidstructuur, pigmentvlekjes en zonschade is de Fotona SD Dynamis 4D behandeling een goede keuze. Tijdens deze behandeling worden de bovengenoemde drie stappen uitgevoerd en aanvullend ondergenoemde stap 4.

Stap 4 – SupErficial

Stap 4 is de laatste stap in de 4D behandeling. Er wordt een peeling uitgevoerd door middel van de Erbium Yag laser waarmee de bovenste huidlaag als het ware gepolijst wordt en de dode huidcellen worden verwijderd. Onregelmatigheden en oppervlakkige verkleuringen worden van de huid afgepeeld. Het fijne aan deze stap is dat wij hem kunnen afstemmen op het seizoen. We kunnen hem op een lichte wijze uitvoeren, zonder hersteltijd, wat het hele jaar door gedaan kan worden. Ook kunnen we hem intensiever maken om meer structuurproblemen aan te pakken. Dit doen we met name in de winter en hierbij is er wel sprake van hersteltijd van een aantal dagen.0

 

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

Deze snelle behandeling met minimale downtime is perfect voor mensen die geen tijd hebben voor herstel met blauwe plekken en zwellingen. Veel mensen zien gelijk al enige verbetering, maar de uiteindelijke resultaten zijn zichtbaar na 3-4 maanden. Wij raden aan om 3-5 behandelingen te ondergaan met 4 weken tussentijd. De behandeling stimuleert de natuurlijke collageenproductie dus een jaarlijkse onderhoudsbehandeling wordt aangeraden om de resultaten vast te houden.

 

Indicaties van huidveroudering

  • Huidverslapping
  • Verouderde huid
  • Rimpels
  • Fijne lijntjes
  • Ongelijkmatige teint en textuur
  • Neuslippenplooi
  • Hamsterwangen

Informatievideo Fotona 4d

Kijk voor meer informatie over endermologie en lpg op:

www.endermologie.com – www.lpgmedical.com

Maak direct een afspraak