cover-behandeling
behandeling

Endermologie

De endermologiebehandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die voor een sterke verbetering van de stofwisseling en bloedcirculatie zorgt. Bij deze methode worden huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel behandeld met een apparaat, de LPG. De mechanische stimulatie van cellen, endermologie genoemd, maakt het mogelijk de huid opnieuw te activeren op een natuurlijke en pijnloze manier.

Voor welke huidaandoeningen?

Endermologie wordt succesvol toegepast bij:

 • Cellulite
 • vastzittende vetophopingen (panniculose)
 • verouderde huid
 • verslapte huid
 • lipoedeem
 • bestraalde huid
 • pijn aan spieren en gewrichten
 • littekens door trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)
 • na liposculptuur of liposuctie

LPG Endermologie behandeling

LPG Endermologie body

Het nieuwe patent (gemotoriseerde rol en klep gecombineerd met een sequentiële aanzuiging) werkt gelijktijdig in op de afvoer van hardnekkige vetten en op de huidkwaliteit (stevigheid, sinaasappelhuid) en maakt het voor de lichaamstechnologie mogelijk om rechtstreeks in te werken op de adipocyten die aanwezig zijn in onze onderhuid (slankheidsscellen) en op de fibroblasten, die aanwezig zijn in onze huid (jeugdigheidscellen). Een 360°-aanpak maakt een einde aan het dilemma: slankheid of stevigheid?

 

LPG Endermologie face

LPG endermologie biedt 100 % natuurlijke celstimulatie en is een actieve stimulatie van de huid die strijd tegen de tekenen van huidveroudering. De mechanische stimulatie van cellen, endermologie genoemd, maakt het mogelijk om hun ontwakingsproces opnieuw te starten, op een natuurlijke en pijnloze manier. De verminderde cellulaire activiteit opnieuw activeren in de kern van onze huid om rimpels, verslapte huid, de onderkin, de contouren te verbeteren.

LPG Endemologie werkt als een echte fitness voor de huid. Deze cellulaire stimulatie maakt het voor de fibroblasten (jeugdigheidscellen) mogelijk om hun productie van collageen (stevigheid), elastine (soepelheid) en hyaluronzuur (volume en hydratatie), die natuurlijk in onze huid aanwezig zijn, opnieuw op gang te brengen.

 

Hoe verloopt een behandeling en doet deze pijn?

Het LPG apparaat heeft diverse behandelkoppen, geschikt voor verschillende aandoeningen en lichaamsdelen.

 • Met behulp van een behandelkop wordt een huidplooi opgepakt en uitgerold.
 • Hierdoor ontstaat een massage die onder meer de bloedsomloop en lymfevaten stimuleert en zo de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen bevordert.
 • De behandeling doet geen pijn. In sommige gevallen is wel enige napijn mogelijk, meestal een aantal uren na de eerste behandeling. Later verdwijnt ook dat.
 • Bij lichaamsendermologie is het dragen van endermowear LPG (bodysuit), dat een betere geleiding van de behandelkop mogelijk maakt, verplicht. Dit is een bodysuit dat het gehele lichaam bedekt. De kit voor gezichtsendermologie® bestaat uit lift 20 (behandeling van het gezicht, de hals, het decolleté en de buste) en lift 10 (behandeling van de oogcontour, lipcontour en de handen). Deze kit is voor u persoonlijk en garandeert een perfecte hygiëne tijdens uw sessies voor gezichtsendermologie.

Een behandeling duurt gemiddeld 20 tot 40 minuten, afhankelijk van welke gebieden u behandeld wilt hebben.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van uw klachten, het doel dat u voor ogen heeft, de conditie van uw huid en uw hormoonhuishouding.

Praktijkervaring leert dat er bij cellulite gemiddeld 15 behandelingen nodig zijn voor het beoogde resultaat. Na 10 behandelingen is er sprake van zichtbaar resultaat. Bij gezichtendermologie zijn er gemiddeld 10 behandelingen nodig voor het beoogde resultaat. De eerste weken wordt er 2 x per week behandeld, na deze intensieve start wordt het aantal behandelingen langzaam afgebouwd naar 1 behandeling per maand om de resultaten te behouden.  De tijd tussen de behandelingen dient minimaal 48 uren te bedragen.

 

Welk resultaat kan ik van endermologie verwachten?

Wetenschappelijk onderzoek heeft het effect van het LPG apparaat aangetoond.

Vet- en vochtophopingen nemen af en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.

Op dit moment is endermologie de meest succesvolle behandeling voor cellulite. Juist omdat endermologie de weefselblokkades, het probleem bij cellulite, behandelt.

De aanwezige cellulite vermindert sterk of verdwijnt geheel. De huid wordt steviger en strakker. Door endermologie kunt u zonder chirurgische behandeling uw lichaam weer in goede vorm krijgen. Om een blijvend resultaat te verkrijgen kan het in sommige gevallen wenselijk zijn om eenmaal per 4 –6 weken de behandeling te herhalen.

 

Wat kunt u zelf doen ter bevordering van de endermologie behandeling?

Deze methode dient gecombineerd te worden met een goede algehele lichaamsverzorging, waarbij gelet wordt op voeding en beweging.

Hoewel de behandeling bij cellulite ook werkt zonder dieet en beweging, zijn dit toch voorwaarden voor een gezonde leefstijl. U wordt gevraagd om blijvend veel water te drinken teneinde een goede stofwisseling in stand te houden.

Uw leefstijl, maar ook de persoonlijke hormoonhuishouding speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van de resultaten. Dit kan variëren van enkele maanden tot meerdere jaren.

Maak direct een afspraak