cover-behandeling
behandeling

Coagulatie

Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weggebrand. De huidtherapeut gebruikt een klein, heet naaldje om het plekje te laten ‘verdampen’ waarna het brandwondje snel geneest.

Voor welke Huidaandoeningen?

couperose huidaandoening

Spider Naevi

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een…

fibromen

Fibromen (Steel wratjes)

Fibromen zijn goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Ze worden…

Close-up,The,Skin,Tags,On,Neck,Man,Skin.

Huidoneffenheden

Huidoneffenheden zoals fibromen (steelwratjes), ouderdomswratjes, a…

Before,And,After,Successful,Rosacea,Treatment,On,The,Face,Of

Couperose

Met couperose worden uitgezette, verwijde adertjes in het gezicht...

WAT HOUDT DE BEHANDELING IN?

Couperose en spider naevus

Behandeling
Tijdens de behandeling gaat de huidtherapeut met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd en eventueel verdoofd.

Resultaat en bijwerkingen
Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Alternatieve behandelmethodes
Indien u kampt met een zwaardere vorm van couperose is  licht- en lasertherapie aan te bevelen. Deze therapieën werken efficiënter op grotere oppervlaktes. De huidtherapeut kan u adviseren, welke behandeling of combinatie van behandelingen voor u het beste werkt.

Nazorg
Bij alle behandelingen van couperose en spider naevus geldt dat onderhoud nodig is. De huidtherapeut kan niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. U kunt zelf de kans hierop wel verkleinen. Vermijd overmatige blootstelling aan zon en temperatuurschommelingen (vrieskou, saunabezoek) en wees matig met alcoholgebruik en roken.

Fibromen (steelwratjes) en kleine verhevenheden

Behandeling
De huidtherapeut raakt het steelwratje met een klein, heet naaldje of bolletje aan waardoor deze wegbrandt. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd en eventueel verdoofd.

Resultaat en bijwerkingen
Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf waarna een egale huid zichtbaar wordt. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt en dat het korstje minstens vijf dagen droog blijft voor een mooie wondgenezing.

Nazorg
De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Soms verschijnt er in de loop van de tijd een donkere verkleuring op de behandelde plek, dit wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt.

Maak direct een afspraak