cover-behandeling
behandeling

Camouflagetherapie

Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte (pigment)vlekken kunnen hinderlijk zijn. De huidtherapeut kan ze minder opvallend maken. Zo zijn er speciale camouflagemiddelen die u zelf kunt aanbrengen nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald. Camouflageproducten geven niet af op kleding en zijn waterbestendig. Wij maken gebruik van de producten van Dermacolor, voor het gelaat is er Dermacolor-light, een nog minder opvallende crème.

Over de behandeling

De patiënt bepaalt samen met de huidtherapeut de juiste kleur. Het product wordt met draaiende beweging opgebracht en met een dikke poederlaag bedekt. Deze poeder moet ongeveer  tien minuten intrekken en wordt dan met een nat wattenschijfje in de crème gedrukt. Het product geeft zo niet af en is waterproof. Ook kan er nog een fixeerspray met UV bescherming over het gecamoufleerde gebied gespoten worden. 

Voor de behandeling

De huid wordt voor de behandeling door uw huidtherapeut gereinigd en voorbehandeld met een lotion om de huid vetvrij te maken.

Na de behandeling

Voordat u op bed gaat dient u uw huid reinigen met een speciale huidreiniger voor camouflagecrème. Dit is een vette huidreiniger die uw huid snel schoon maakt zonder veel te poetsen.

Aantal behandelingen

Uw huidtherapeut geeft eenmalig instructie. Daarna moet de patiënt zelfstandig aan de slag. Het kan zijn dat u zomers een andere kleur camouflage nodig heeft. U kunt dan langskomen in de praktijk en zelf testen welke kleur u dan nodig heeft.

Camouflagetherapie

Maak direct een afspraak