cover-behandeling
behandeling

Beenvaatjes

Het verwijderen van beenvaatjes wordt gedaan met een laser. Lasers geven licht af met een specifieke golflengte. Elke golflengte wordt geabsorbeerd door een andere structuur in de huid. Voorbeelden van structuren die het licht absorberen zijn pigment, bloed of water. Het Palomar laserhandstuk dat speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van bloedvaatjes op de benen, geeft licht af met een golflengte van 1064 nanometer. Dat is de ideale golflengte om bloedvaatjes op de benen te behandelen.

De laser zendt een lichtstraal uit die door de huid gaat en in de bloedvaatjes dringt en ze vernietigt, zonder de omliggende huid te beschadigen. Door de warmte die in de adertjes ontstaat, stolt het bloed en wordt het beenvaatje vernietigd waarna het verdwijnt. Dit heeft geen invloed op het omliggende weefsel. Deze behandeling wordt ook wel gedaan als aanvullende behandeling op sclerocompressie-therapie (het wegspuiten van spataders).

 

Behandeling

Gedurende de behandeling zullen met het handstuk korte lichtpulsen worden afgegeven op de vaatjes. Bij elke lichtpuls van het handstuk zult u een lichtflits zien, een signaal horen en een kort prikkelend gevoel in de huid ervaren.
Een verdoving is niet nodig; de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan, vergelijken dit met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten. Door de effectieve huidkoeling zijn de behandelingen goed te verdragen en wordt uw huid optimaal beschermd.

 

Voor de behandeling

Het is niet verstandig een zongebruinde huid te behandelen.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kunt u een van de volgende reacties zien: het bloedvat is verdwenen, het bloedvat is donkerder geworden en/of het bloedvat is gekrompen. De huid rondom het bloedvat kan een lichte roodheid en een lichte zwelling vertonen. Over het algemeen verdwijnt dit gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Meestal heeft u meer dan één behandeling nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Maak direct een afspraak