cover-behandeling
Aandoeningen

Zonbeschadigde huid

Wat zijn rimpels?

Een rimpel is een groef of plooi in de huid die onder andere wordt veroorzaakt door ouderdom, UV straling of vermagering.
Rimpels worden dus nagenoeg geheel veroorzaakt door veranderingen in de dermis. Ultraviolette straling vermindert de nieuwvorming van collageen en in zonbeschenen huid zijn de veranderingen dan ook meer uitgesproken. Het aantal elastinevezels neemt af en het aantal fibroblasten wordt minder. De huid wordt hierdoor droger en raakt beschadigd.

Een droge huid heeft niet de soepelheid die de huid kan beschermen tegen aanvallen van elke dag. Een beschadigde huid, veroorzaakt door bijvoorbeeld blootstelling aan de zon, heeft een zwakkere structuur en bevat minder collageen en elastine, die juist helpen om de huidstructuur te ondersteunen.

Sinds je kindertijd ontwikkel je unieke gezichtsuitdrukkingen, zoals je glimlach. Bij het ouder worden, vormen ze meer groeven in ons gezicht en worden het permanente lijnen, beter bekend als rimpels. Een jonge huid is beter gehydrateerd en soepeler en neemt sneller opnieuw zijn vorm aan. Maar bij het ouder worden, raakt onze huid droger en meer beschadigd door omgevingsfactoren zoals de zon. Je huid is niet meer zo veerkrachtig en er ontstaan permanente schaduwen op de plek van onze expressielijntjes.

huidveroudering-en-rimpels-2

behandelmethoden Zonbeschadigde huid

Jammer genoeg kunnen we de tijd niet terugdraaien. Toch zijn er producten die het natuurlijke collageen- en elastineniveau van je huid kunnen herstellen om:

  • De vorming van rimpels te vertragen
  • het ontstaan van lijntjes te verminderen
  • je huid te beschermen tegen omgevingsfactoren