cover-behandeling
Aandoeningen

Xanthelasma

Xanthelasma palpebrarum zijn goedaardige, licht verheven, geelwitte plaatselijke vetophopingen op en rondom het ooglid. Het zijn onschuldige huidbultjes, maar ze hebben wel een cosmetisch ontsierend effect.

De huidaandoening xanthelasma kenmerkt zich als een geelwitte, lichte verdikking die zich op en rondom de oogleden bevindt, Vaak begint het met een bultje aan de binnenkant van de ooghoeken. In het eerste stadium begint de huidaandoening als een klein individueel plekje, welke op den duur kan samensmelten tot een plek van enkele centimeters. De plekjes kunnen hierbij zacht, vast of kalkachtig aanvoelen. In de meeste gevallen komt xanthelasma symmetrisch op beiden ogen voor, gelokaliseerd in de neushoek. Bij mensen die een bril dragen breidt xanthelasma zich soms uit tot de plaatsen waar druk op de neus wordt uitgeoefend.

Ontstaan

Xanthelasma ontstaat door een stoornis in de plaatselijke vetophoping. Door een (plaatselijke) vetstofwisselingsstoornis ontstaat er een teveel aan vetbolletjes, triglyceriden en cholesterol in het bloed waarbij deze zich in de cellen van het bindweefsel gaan ophopen. Soms is er bij xanthelasma een erfelijke component aanwezig door onderlinge vetstofwisselingen. Diabetes of een te hoog cholesterolgehalte in het bloed kan ook een aanleiding zijn om de huidaandoening te doen ontwikkelen. Xanthelasma wordt ook gezien als een vorm van huidveroudering, het is onschuldig maar wordt door veel mensen als onplezierig en ontsierend ervaren

 

Behandelmethode

Xanthelasma kunnen wij op een doeltreffende en veilige wijze bij je behandelen.

Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met de DAS (Dermal Ablation Surgery)

Een DAS behandeling is een veilige en effectieve methode voor non-invasieve microchirurgie ter behandeling van medische en cosmetische indicaties. Het apparaat dat we hiervoor gebruiken is de DAS en het werkt op basis van plasma-energie.

Plasma bestaat uit geïoniseerde moleculen en wordt in de natuurkunde gezien als de vierde vorm die materie kan aannemen, naast vast, vloeibaar en gas. Wanneer het puntje van de DAS boven de huid wordt gehouden, ontstaat er een kleine straal met geladen deeltjes, die vervolgens de huid raakt. Het is te vergelijken met het ontstaan van een bliksemschicht, maar dan zeer klein en gecontroleerd. Wanneer de huid wordt geraakt door de plasma straal, verdampen kleine stukjes van de bovenste huidlaag. Hierdoor zullen de huidvezels zich samentrekken en zal de huidoneffenheid (in dit geval de xanthelasma)  met deze behandelmethode worden verwijderd.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er vindt altijd eerst een consult plaats waarbij uw gezondheid, uw wensen, de behandelmogelijkheden en de te verwachten resultaten worden besproken. Voor aanvang van de behandeling wordt er een verdovende zalf aangebracht, om de behandeling minder pijnlijk te maken. De behandeling zelf bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasma straal. Door de kleine puntsgewijze aanrakingen kan er zeer precies worden gewerkt, waardoor de behandeling nauwkeurig op iedere persoon en iedere indicatie kan worden aangepast.

 

Na de behandeling

Een DAS behandeling is een non-invasieve behandeling, waardoor de herstelperiode kort is. Na de behandeling is het behandelgebied rood en kan er lichte zwelling (met name bij behandeling van de oogleden) ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Daarnaast zijn er direct na behandeling kleine korstjes zichtbaar, die er na 5-7 dagen vanzelf af zullen vallen. Als deze korstjes eraf gevallen zijn is de huid eronder lichtroze en erg gevoelig voor zon en UV licht. Het is dan ook raadzaam om het gebied goed te beschermen met een SPF dan wel met een zonnebril.

behandelmethoden xanthelasma

Behandeling bovenooglid 2

Plasma energy lift - Dermo ablation surgery

Dermo Ablation Surgery (DAS) is de nieuwste en volledig veilige methode van esthetische...