cover-behandeling
Aandoeningen

Overbeharing

Beschrijving

Overbeharing is storende of overmatige beharing op ongewenste plaatsen, wat voor veel vrouwen en mannen als een probleem wordt ervaren.

Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd.

Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de pubertijd.

Hirsutisme is haargroei die optreedt bij vrouwen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Waardoor wordt overbeharing veroorzaakt?

Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn.

De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed.

 

overbeharing

behandelmethoden Overbeharing

ontharen

Lasertherapie ontharen

Bij Oord Huidtherapeuten werken wij met twee ontharingssystemen: de GentleLase Pro-U...

electrische epilatie (2) (1)

Electrisch ontharen

Electrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren ‘definitief’ verdwijnen. De huidtherapeut…